Scroll 4 - Sectie 16 - Shinran bezoekt Hakone Gongen; Heitaro's vraag

① Shinran wordt op 62-jarige leeftijd gegroet door de priester van het Hakone Gongen schrijn ② Ren段-bo ③ Sainen-bo ① Shinrans kluis in Kyoto ② Shinran op 68-jarige leeftijd ③ In het licht van zijn vertrouwen in de Jodo Shinshu vraagt Heitaro, 44 jaar, aan Shinran of hij zijn opdracht zou uitvoeren om de Kumano Gongen te bezoeken ④ Ren段-bo Image Map
Scroll 4 - Sectie 16 - Shinran bezoekt Hakone Gongen; Heitaro's vraag

<Rechts> Hakone Gongen
    Shinran wordt op 62-jarige leeftijd gegroet door de priester van het Hakone Gongen schrijn
    Ren段-bo
    Sainen-bo

<Links> Kumano Gongen
    Shinrans kluis in Kyoto
    Shinran op 68-jarige leeftijd
    In het licht van zijn vertrouwen in de Jodo Shinshu vraagt Heitaro, 44 jaar, aan Shinran of hij zijn opdracht zou uitvoeren om de Kumano Gongen te bezoeken
    Ren段-bo

Hoofdstuk 12 - Shinran bezoekt Hakone Gongen; Heitaro's vraag

Shinran verliet de omgeving van het Kanto district en begaf zich op weg naar het Bloemenkasteel van Kyoto. Onderweg passeerde hij, in de schemering, de gevaarlijke bergpas van Hikone. Terwijl hij over een hele afstand de stappen van de reizigers volgde, vond hij uiteindelijk een huis. De nacht was al goed opgeschoten en de dag zou dra aanbreken. De maan was al achter de bergrand verzonken.
Shinran begaf zich naar het huis en klopte op de deur. Een heel oude man, gekleed in schitterend gewaad, haastte zich naar buiten en sprak: 天olgens het gebruik in deze streek, die dicht bij het [Hakone] schrijn ligt, bouwen diegenen die verantwoordelijk zijn voor de kamidienst de hele nacht een feest. Terwijl ik samen met anderen genoot van de avondactiviteiten, viel ik zonder het te beseffen in slaap. Niet bewust van het feit of ik droomde of niet, had ik een visioen waarin de Gongen godheid verscheen en tot mij sprak: 薦en speciale gast die ik zeer respecteer zal weldra deze weg opkomen. Verzeker u dat hem het nodige respect en hoffelijkheid wordt aangedaan, en onderhoud hem met uiterste zorg.
Vooraleer ik helemaal was ontwaakt uit deze inspirerende droom, stond u plots voor me. Hoe zou u een gewoon persoon kunnen zijn? Aan een boodschap van een godheid mag men niet twijfelen. De godheid beveelt ons u met diepe eerbied te bejegenen.
Aldus gesproken, dringt de man bij Shinran aan binnen te komen, en bereidt hij hem een overdadig maal met delicate smaken.
Gellustreerde biografie van Shinran
Hongwanji Shonin

jikōji - 慈光寺

© 2010

info-at-jikoji.com

          home