Scroll 4 - Sectie 20 - Constructie van het Otani Mausoleum

① Shinrans standbeeld in het Mausoleum ② Gedeelte van het dak van de herdenkingshal ③ De Zuidelijke Hal ④ De Noordelijke Hal ⑤ Een rode pruimenboom ⑥ Een witte pruimenboom ⑦ Een huisbewaarder Image Map
Scroll 4 - Sectie 20 - Constructie van het Otani Mausoleum

    ① Shinrans standbeeld in het Mausoleum
    ② Gedeelte van het dak van de herdenkingshal
    ③ De Zuidelijke Hal
    ④ De Noordelijke Hal
    ⑤ Een rode pruimenboom
    ⑥ Een witte pruimenboom
    ⑦ Een huisbewaarder

Hoofdstuk 15 - Constructie van het Otani Mausoleum

In de winter van het negende jaar Bun’ei (1272), werd Shinrans zerk uit Otani, ten noorden van Toribeno aan de westervoet van Higashiyama, westwaarts verhuisd en geplaatst ten noorden van Yoshinizu. Zijn overblijfselen werden opnieuw neergelegd en een mausoleum werd opgericht waar zijn afbeelding werd bewaard.
Vanaf dat moment verspreidde de lering die door Shinran werd overgeleverd zich meer en meer, en zijn lering werd ruimer aanvaard dan tijdens zijn leven. Op dit ogenblik vullen zijn volgelingen iedere provincie en ieder graafschap, en diegenen die tot deze school behoren, zijn overal in groten getale verspreid. Zowel priesters als leken, jong en oud, die diepe eerbied hebben voor zijn lering en die vastberaden zijn hun verplichtingen jegens Shonin af te lossen, ieder maakt elk jaar een pelgrimstocht naar het mausoleum.
Vele wonderbaarlijke verhalen werden er verteld over Shinran, maar het is onmogelijk over alle te relaas te doen. Ik heb slechts een selectie van een paar verhalen gepresenteerd.
Geïllustreerde biografie van Shinran
Hongwanji Shonin

jikōji - 慈光寺

© 2010

info-at-jikoji.com

          home