Deze zomer Scheibbs

Tweede Europese Shin-Conferentie

Scheibbs is een dorp in de Oostenrijkse Kalkalpen, zowat 100 km ten westen van Wenen en een 30-tal km ten NNW van het alom bekende Mariazell.

Daar wordt van 1 tot en met 5 augustus, in het “Buddhistisches Kultur- und Meditationszentrum Scheibbs” de tweede Europa-Conferentie van de Jōdo-Shinshū Gemeenschappen gehouden.

In tegenstelling tot de 1ste Shin-Conferentie te Antwerpen (1980), waar vooral structurele en organisatorische problemen aan bod kwamen, zal te Scheibbs de nadruk gelegd worden op de Leer en zijn actuele beleving, wat maakt dat de interessekring heel wat wijder wordt.

Het programma voorziet lezingen, gesprekken, erediensten en zelfs een bezoek aan het Boeddhistische centrum te Wenen. Onder de genodigden die definitief hun deelneming aan de Conferentie aangekondigd hebben, ver melden we Ere-Hoofdabt Zenmon Kosho Ohtani, onder wiens hoge bescherming de Europese Shin-centra staan, Prof. K. Miyaji, die in 1979 in naam van de Hoofdtempel onze Antwerpse Jikō-ji plechtig inhuldigde, en Prof. Sh. Yamasaki, voorzitter van de I.A.B.C., de lekenorganisatie die de zwaarste financiële druk van ons Centrum opvangt.

Een definitief programma werd nog niet opgesteld. De deelnemingskosten (met inbegrip van verblijf en maaltijden) worden geschat op ca. 1 300 Oostenrijkse schilling. In EKŌ/juni hopen we het definitieve programma in extenso op te nemen.

Voor details ken men zich wenden hetzij tot ons Centrum, hetzij rechtstreeks tot de organisator in naam van de Buddhistische Gemeinschaft Jodo-Shin, Oesterreichischer Zweig: Herrn Fr. FENZL - Merianstrasse 29/4/52 – A-5020 Salzburg (Oostenrijk).

Ekō 17
Europese Shin Conferenties

jikōji - 慈光寺

© 2003

info-at-jikoji.com

          home