Mariemont: zaterdag 8 mei 1982

Zoals elk jaar, organiseren de Boeddhistische groeperingen aangesloten bij de Boeddhistische Unie België een nationale Boeddha-viering in park en museum te Mariemont. Deze viering, die overeenkomt met het Vesak-feest van de Theravādins, heeft plaats op zaterdag 8 mei, met deelneming van de Association Théravadin, de Association Sōtō Zen, de Tibetaanse Kagyupa-centra (Antwerpen en Brussel), ons Jōdo-Shinshū Centrum, en zeer waarschijnlijk ook met de actieve medewerking van de Cambodjaanse, Laotiaanse en Vietnamese Boeddhistische gemeenschappen in België.

Het programma volgt de gevestigde traditie:

10 h Gezamenlijke hulde aan de Boeddha, vóór het grote Boeddhabeeld in de tuin (regen of geen regen!).

10 h 30 Puja’s van de verschillende strekkingen

12 h Gelegenheid tot middagmalen (eigen lunchpakket of in cafetaria)

14 h Projectie van 2 (of 3?) films, waarbij een bezoek aan de Heilige Plaatsen van het Boeddhisme in India en de vervaardiging van een Tangka.

15 h 30 Gelegenheid tot contacten en gesprekken

16 h 30 Slothulde aan de Boeddha.

Mariemont ligt vlak bij La Louvière en is van daaruit met openbaar vervoer te bereiken. Zeer gemakkelijk per wagen te bereiken, over E 41 (Autoroute de Wallonie) of over E 10 (Amsterdam-Antwerpen-Brussel-Mons-Parijs), afrit Feluy-Ronquières, vervolgens autoweg N 6, tot eerste kruispunt (verkeerslichten!) voorbij E 41, dan rechts: bewegwijzering “(kasteel) Mariemont” volgen.

Iedereen is welkom. Geen entreegeld, geen collectes.

Ekō 17
Nationale Dag van het Boeddhisme

jikōji - 慈光寺

© 2003

info-at-jikoji.com

          home